viernes, 19 de junio de 2009

Que faries si...

Poguessis tenir la capacitat de saber tots els pensaments i accions d’una persona ?
Ho voldries saber tot? creus que seria el millor per viure amb tranquil•litat? O pot ser el refrany “ojos que no ven corazón que no siente,” frena aquesta decisió?
Que faries ,l’acceptaries o la refusaries?

5 comentarios:

  1. Doncs depèn del que suposi per mi aquesta persona.
    Si fos la meva parella no m'agradaria saber-ho, perque en certa manera trencaria l'encant, la sorpresa, la novetat. Si fos un enemic o un jefe no aniria mal, per saber per on entrar-lo.
    I per últim, si fossis tu no caldria, ja que em pervertiries...

    ResponderEliminar
  2. El que planteges és una gran qüestió.
    Crec que no seria bo saber tot el que l'altra pensa, però no sols pel que a dit en "José Alberto Pou" que desapareixeria la magia, encant, sorpresa... sinó perquè lo bonic seria que ho sapoguessis tot però gràcies a la confiança que hi hagués en les dues persones implicades.
    Cosa diferent però és quan no tens la suficient confiança en aquella persona, aleshores és quan hi hauria la temptació de recorrer a aquesta capacitat per obtenir la informació de manera impura.
    Què és millor? Doncs la resposta seria ambigua i difusa ja que pots evitar-te patiments, però alhora tens pots provocar. A vegades les veritats fan mal, i a vegades no saber o no confiar en el que et diuen també.
    Suposo que el millor és no tenir aquesta capacitat, perquè la confiança és un gran valor que s'acabaria perdent.

    ResponderEliminar
  3. "No saber" ens ajuda a equivocar-nos, sorprendre'ns, decebre'ns, anar més en compte en un futur, intentar (de vegades en va) no caure en el mateix error... No sé què aporta "Saber", apart d'una sensació de seguretat que, en el fons, tampoc volem tenir del tot.

    Ara bé, a vegades saber com és una persona ens estalviaria la decepció que el temps ens mostra cruelment, en desaparèixer la façana atractiva que havíem confús amb la seva manera de ser.

    Des de la freda raó et diré "no vull saber, vull descobrir", però d'una altra banda de mi et diria "però és que necessito saber-ho!"

    espero que el poc que conec de tu no sigui una falsa aparença d'una gran persona=)

    ResponderEliminar
  4. Jo el que faria seria obrir un Aeroport

    ResponderEliminar
  5. "El que no busca el saber, no sabe que en realidad esta a punto de encontrar la ignorancia"

    Si saber una cosa et pot produïr dolor (com saber que la teva parella te la carda) és millor saber-ho i aprendre a superar-ho. El saber també et fa fort.

    ResponderEliminar